Category: General Trivia

General Trivia Questions And Answers

If you are looking forward to some general trivia questions and answers, then this article will help you a lot. It describes you about not only general trivia questions and answers but also throws little light on animal trivia questions as well. Let us look about them in detail.

general trivia questions and answers

General Trivia Questions and Answers

1. What is the number of countries in UN?

Answer is 192

2. Which is the dog breed, which is recognized for its special spotted coat?

Answer is Dalmatian

3. The Horseshoe Falls and American falls are popularly known as?

Answer is Niagara Falls

4. Which is the race that is also called – “Most exciting 2 minutes of sports”

Answer is “The Kentucky Derby”

5. During April 21, 1926, who was there at 17, Burton Street at London?

Answer is Queen Elizabeth II

6. Which scientist had his nickname as “Wizard of Menlo Park?”

Answer is Thomas Edison

7. In which novel does Paul Baumer play a major character?

Answer is All Quiet on the Western Front

8. Who discovered dynamite?

Answer is Alfred Nobel

9. Who are ziggurats?

Answer is Temple Towers or stepped towers

10.  During which year did the first Olympic international games held?

Answer is 1896

Animal Trivia Questions

1. Which is the world’s biggest nocturnal primate, which can literally fit in one’s palm very easily?

Answer is Aye Aye

2. Which animal is also called as the “little armored”?

Answer is Armadillo

3. Which is the animal that has its nickname as “Best of Nile”?

Answer is Hippopotamus

4. Which is the amazing animal that does not have the need for drinking water in order to survive?

Answer is Kangaroo Rat

5. The smallest primate of this world is?

Answer is mouse lemur

Pop Culture & Pub Trivia Questions And Answers

Good trivia questions are always an interesting game to play with. You can test your brains with the help of good trivia questions. Though there are many categories in trivia, I will be concentrating on two categories that are none other than the below.

  • Pop culture trivia
  • Pub trivia questions

Let us look each one in detail.

pub trivia questions

Pop Culture trivia questions

1. Who was popularly called as La Divina?

Answer: Maria Callas

2. In Monopoly game, which color is land Fleet Street?

Answer: Red

3. Who painted well known – The Scream?

Answer: Edvard Munch

4. Kate Moss, a well admired supermodel ushered in a waif look for which US clothing company?

Answer: Calvin Klein

5. The 1st cycle was manufactured during the year 1817. Is it correct or incorrect?

Answer: Correct because it was made by a famous man named Baron Drais

6. Which Dutch mimic painter was famed for painting sun flowers?

Answer: Vincent Gogh

7. Mermaid, Nobby,  Miami and Kirra are signifies what kind of names?

Answer: Beaches on Gold coast

8. Tarragindi, Wooloowin, Indooroopilly are suburbs of which city in Australia?

Answer: Brisbane

9. A skin disease Urticaris is also populalrly known as?

Answer: Hives

10. The greatest triangle side is called as?

Answer: Hypotenuse

Pub trivia questions

1. Who portrayed “Meathead” character in “All in family”?

Answer: Rob Reiner

2. NBC sitcom, aired between the year 1993 and 2004, which television program has numerous Emmy awards?

Answer: Frazier

3. In which popular sitcoms were Mindy and Mork were a spinoff?

Answer: Happy Days

4. Which is the biggest instrument in ordinary string quartet?

Answer: Cello

5. Which musical instrument did Jack take away from Beanstalk giant?

Answer: Harp